Nem csak gyúrósoknak
2021. június 23. írta: Zsófia Tamásy

Nem csak gyúrósoknak

egeszseges_eletmod.jpg

Sosem vágytam tűpontossággal kidolgozott kockahasra, vagy látványosan kidomborodó izmokra. Őszintén szólva még a napi edzéssel is távol állok ettől a képtől. A célom vegánként is az, hogy egészségesnek, fittnek, és úgy összességében jól érezzem magam a bőrömben. Azonban idővel rá kellett jönnöm, hogy “csak” a mozgás és az egészséges táplálkozás nem elegendő, hanem táplálékkiegészítőkre, vitaminokra és egyéb alternatívákra is szükségem lesz. Íme a top 3-as listám, amely nélkül nem tudom elképzelni a fitt, vegán konyhámat.

Növényi fehérjeporok

Az egyik tévhit, hogy a protein por csak annak kell, aki keményen gyúr, és maszkulin izmokra vágyik. Szerencsére ez így nem igaz, de valóban segítik az izmok építését. Mivel tej-és húsmentes életmódot élek egy ideje, így örömmel látom, hogy ma már egyre többféle növényi alapú fehérjeport lehet kapni. Ha valaki nagyon elszánt, ahogy én is, akkor nemcsak edzés után érdemes kortyolni a protein shake-ből, de tehetünk extra fehérjeforrást turmixokba, süteményekbe, vagy akár müzlibe is. 

mogyorovaj.jpg

Mogyoróvaj

Meglepő módon a jól megválasztott mogyoróvaj abszolút belefér a diétába, és ez alatt nem azokat értem, amelyeket pálmaolajjal, cukorral és sóval ízesítenek, hogy még nagyobb függőséget váltsanak ki. Főleg bioboltokban, vagy táplálékkiegészítőket forgalmazó üzletekben, webshopokban találhatjuk meg azt a tökéletes formáját, amely nem tartalmaz mást, mint 100% mogyorót. Színtiszta fehérjeforrás, isteni finom, bár rá kellett jönnöm, hogy nem mindenkinek jön be. Én viszont bátran használom, belekeverem zabkásába, felturbózom a turmixomat vele, belecsempészem a sütikbe és van, hogy csak simán almacikkekre kenem. Vigyázat, nehéz leállni vele! 

Matcha

Közvetlenül nem segíti az izomépítést, de ha az ahhoz szükséges energiáról van szó, akkor az egyik legnagyszerűbb összetevő. A matcha, vagyis a zöldtea por az egyik leggazdagabb antioxidáns forrás, és egy csésze belőle felér tíz csésze zöld tea jótékony hatásával. Többek között felgyorsítja az anyagcserét, a zsírok lebontását, köszönhetően a magas koffeintartalma miatt. Ha a napi egy csésze kávé nem lenne elegendő egy húzósabb napon, akkor délután inkább egy matcha lattéra szavazok, mert az biztosan nem vág fejbe, nem pörgeti fel az energiaszintem gyorsan, de rövid időre. A matchában az a jó, hogy lassan, de hosszantartóan élénkít, és közben még az egészségemet is megerősítem vele. Használatában csak a kreativitásunk szab határt, készíthetünk vele édességeket, süteményeket, de bátran beletehetjük turmixba és müzlibe is.

matcha4.jpeg

Ha szeretnéd felturbózni az egészségedet, vagy vegaként, vegánként alternatívákat keresel, akkor nézz szét a namaximum.hu oldalán, ahol táplálékkiegészítőktől kezdve a gabonamixekig mindent megtalálsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamasyzsofi.blog.hu/api/trackback/id/tr5616598698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása